В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в

...
В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в
Коментари Харесай

МБАЛ Д-р Ат. Дафовски - Кърджали организира безплатен скрининг на риска от туберкулоза

В изпълнение на Националната стратегия за предварителна защита и надзор на туберкулозата в България 2021-2025 година МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ - Кърджали провежда Седмица на отворените порти от 18 до 22 март 2024 за скрининг на риска от туберкулоза, оповестиха от лечебното заведение.

Целта на самодейността е да се увеличи публичната осведоменост във връзка с туберкулозата и да се даде опция на всеки за достъп до здравни услуги, в това число и на здравнонеосигурени, прецизират от там.

От болничното заведение разясняват, че прегледите са изключително целесъобразни за хора, страдащи от продължителна кашлица и постоянно повишение на температурата, необяснима загуба на тегло, както и хора със захарен диабет.

Специалистите от Пневмо-фтизиатричното поделение ще правят гратис анкетно проучване и при преценка от доктор – рентген, проба „ манту “ и микробиология на храчка.

Прегледите ще се организират в отделението на 6 етаж на болничното заведение всеки ден от 6 до 12 ч. и са налични за всички искащи, допълват от лечебното заведение.  

Телефон за контакт: 0361 68267. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР